I find it intriguing to combine artistic expression with usability: art and design go hand in hand. This enables one of my dreams and goals in life: I want to give my viewers and end-users of my products a vibrant and happy experience, enabling them to sense the joy I felt creating them. Colourful delight, delibrate details and high quality are the main characteristics of my work, although I always leave room for happy accidents. Creative life is my highest joy and source of inspiration!

30.3.2010

Uusiksi meni

Pähkäilin ja kokeilin, eikä viritelmäni toiminut. En saanut haluamaani pyöreyttä muotoon. Sitten lounaan ääressä yhtäkkiä muistin kuvanveiston tunnilta Peter Elsnerin ohjeen saviveistosten rakentamisesta: otetaan pieniä paloja ja rakennetaan ylöspäin. Näin syntyy tiivis rakenne. Siispä leikkasin pata-aihioni kahtia ja aloitin alusta. Tein ponttonin kuperalle pohjalle tuen ja sain ponttonin vihdoin suoraan, sitten aloitin varsinaisen rakentamisen. Leikkasin katiskaverkosta suikaleita ja rautalangasta pieniä pätkiä, joilla kiinnitin verkot toisiinsa.








Kuten tästä näkyy, rakenne on toimivampi kuin eilen. Sain myös kasvatettua padan tilavuutta reilusti. Tällainen rakentaminen mahdollistaa myös paremmin tapettisuikaleiden liisteröinnin molemmille puolille verkkoa, jos se on tarpeen. Nyt ilmaantui uusi haaste: miten saan muodon tukevasti pyöreäksi, jotta muoto todella säilyy tapetin lisäämisen aikana.

Ensin ajattelin rutata padan sisälle niin paljon muovia, että muoto pullistuu itsestään ja silti pata on kevyt käsitellä. Halusin soveltaa samaa periaatetta kuin kaupoissa, joissa esim. laukut täytetään silkkipaperilla tai ohuella muovilla, jotta laukun muoto näkyy yhdellä silmäyksellä.

Mutta mitään sopivaa roskamuovia ei löytynyt ja niin päädyin miettimään muita vaihtoehtoja. Marja-Liisa löysi minulle paksua ja hyvin vahvaa rautalankaa, jolla voin kokeilla muodon jäykistämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Photobucket